Search

06 May 2011

its all 'bout food

Assalamualaikum


2 minggu dah ak tinggalkan kolej.. keje x dapat lagi.. duduk kat rumah, x TV, komputer.. haish.. apa punya hidup daa kalau gini.. but.. hari ade sedikit kelainan..hoho.. diriku kembali ke dapur.. OOoo YEAH~ lame dah x pegang kuali ni.. harap-harap x de la hangus dapur nie, haha.. breakfast today, nasi goreng style aku.. hehe.. yang terbaek arr dari dapur rumah ni.. walaupun dah lame x pegang tp still ade touch lagi.. perghhh.. sos buat sendiri pun still menjadi lagi.. memang terliur der.. sos nie first time buat, ade yang kate, "nie sos chicken chop ek?".. WAAA!!... ak sendiri xtau macam maner nak buat sos chicken chop tu.. yang penting, sos tu memang terbaek~ lunch pulak nak bagi name ape pown xtau.. tapi nak prepare die.. Fuhh~ lame giler.. lepas solat jumaat  sampai la pukul 4, baru dapat merase.. biase la tu, nak memikir nye lame sangat.. nak prepare ingredients lagi.. result nye.. masih ade ruang untuk diperbaiki.. still, ak berpuas hati.. hohoho~ nak kate makanan nye grand sangat memang jauh skali.. alaa, takat tepung di uli2 then tengah nye letak la nasi + ayam goreng yang dah potong kecik2.. simple je, tapi ntah macam mane boleh sampai 2 jam tu.. ak sendiri x tau.. yang penting, makan memang kenyang gile.. first2 makan macam tu je n rase nye agak kureng gak arr.. after di celup dengan my special sos.. perghh! hingga menjilat pinggan tu.. hahaha... after dis, membuat roti pulak.. hand made punye.. InsyaAllah..


"Hunger is a good cook"

-Sekian, Wassalam-

2 comments:

  1. wah.... pandai masak tu... hebat! =D boleh jadi chef ni...bkn main lama masak tu..hehe

    ReplyDelete
  2. hahaha.. ade jugak impian nk jadi chef tu.. tp kalau dah 2 jam memasak.. banyak lagi la nk kena blajar jwbnya..

    ReplyDelete