Search

03 May 2011

percubaan kedua

Assalamualaikum


setelah penat duduk kat rumah selame 2 minggu, sekali lagi diriku membuat keputusan untuk mencari keje.. 1125.. kemas2 kn diri, pakai baju smart sket.. off to Alamanda.. mane pulak nak mencari ni.. jalan2 dulu.. mane tau terjumpa iklan nak amek pekerje part time ke.. 5 minit kemudian... PART TIME STAFF NEEDED.. cantek~ tanpa membuang mase, terus call tuan empunya number yang ada dekat iklan tu.. 


Me: Hello, boleh saya tau, ade x keje kosong kat tempat ni??


Yang menjawab: Encik boleh bukak website kami, and then isi borang dalam tu k..


Me: okay.. thanks..


tersenyum sedikit kerana x perlu isi borang atas kertas. hohoho.. malas sungguh diriku ini... sedang on the way nak balik, nampak ade orang tengah tengok2 kat iklan tu jugak.. hurm.. baek tengok jap diorang ni.. nyorok2 sket kalau nak usha diorang ni.. nanti katenye stalker plak.. ow, mereka menuju ke kaunter.. n ade borang yang diorang amek.. hurm.. okay2.. ape salah nye kalau ak g amek borang tu jugak.. mane tau kan kalau ada ape2 info yang penting ke kat situ.. " nanti bawak sekali salinan i.c dengan gambar saiz pasport k".. ha! u see..   selamat ku amek borang ni.. beredar diriku dari tempat tu. hurmm, mana mau pegi daa? movie yang best2 semua dah tengok.. balek je la.. settle kan borang ni dulu.. sediakan ape yang patut.. esok hantar.. (macam  buat homework time sekolah rendah pulak) dapat ke x, laen citer.. yang penting ade usahanya.. n then kita ber TAWAKKAL kepada Yang Maha Kuasa.. 


"Selagi kita mencuba dan berusaha, selagi itulah kita akan beroleh apa yang kita hajati"



-Sekian, Wassalam-

No comments:

Post a Comment