Search

29 May 2011

hatiku terbakar di malam hari

Assalamualaikum


ARGGHHH!!!!! 

malam ni secara tetiba mood ak rasa teramat bengang..
terbakar darah ak  di buat nya.. 
mana x nya.. cuba bayang kan kalau korang ada buat something
dengan penat nya.. berpeluh peluh la korang buat benda tu.. 
and hasil nya memang korang puas hati
but bila member korang tengok benda yang korang dah buat 
and then terus mengutuk/menghina/negative comment 
 about ape yang korang buat selama nie..
x ke rasa nak bagi buku lima di muka??

PANAS DER!!



kalau tau macam mana nak buat lain ar citer..
ni x, belum pape lagi dah fire2..
ingat bagus sangat ke perangai tu..
HEI!!! 
kalau hebat sangat.. buat sendiri la!!
x payah la nak bising2
lu memang bikin gua panasssss malam ni laa..



sabar tu sabar gak tapi kalau selalu kena macam ni 
sape yang x menyirap darah..
ak ni bukan peti ais or tiang lampu tepi jalan tu..
ak nie manusia..
ada perasaan.. ada akal..
faham la sikit.. jangan arr main cakap je
sekali sekala tu ak consider as a joke la..
tapi kalau dah tiga empat kali, 
tu memang nak makan lutut la nama nya

kalau ada sesiapa yang terasa,
 tolong faham sikit ek perasaan orang lain lepas ni,
memang kita ada hak nak bagi pendapat, 
tapi jangan la sampai pendapat yang kita bagi tu 
buat orang bengang/marah

sebelum nak buat/cakap something dekat orang lain,
fikir dulu, 
ape akan terjadi kalau benda yang korang nak buat tu
kena dekat diri korang sendiri..
korang marah ke?? 
sedih ke??
or gembira??

then baru buat/cakap..
bukan nya x ada masa nak berfikir..
ingat ni..

kita buat kebaikan pada orang lain, Allah akan balas kebaikan pada kita

"Hari ini sebelum kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,
fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata-kata sama sekali"

-Sekian, Wassalam-

2 comments:

  1. relaxlah.biaq pi depalah nak habaq pa pun :)

    kemarahan adalah kelemahan, kesabaran adalah kekuatan. (ayat ini telah dimelayukan. thee~)

    ReplyDelete
  2. thanks sahabat :)
    kemarahan dah reda sket malam td.. hehe

    ReplyDelete