Search

09 May 2011

its all 'bout food (part 2)

Assalamualaikum


It's Monday!! waa, teringat mase kat sekolah dulu, ni la hari yang paling x minat.. haha.. sebabnya, kena pergi sekolah.. kat sekolah pulak ade assembly.. and the most favorite part about this day is mereka2 yang x siapkan homework time weekends, confirm kabut gile buat mase assembly.. termasuk la diri yang sedang menaip ni.. hohoho.. seronok kot tengok ramai gile kabut buat keje.. kenangan2.. actually post kali ni x ade kene mengena pun dengan assembly or what so ever.. yang tadi tu saje je buat mukadimah.. hehe.. hari ni memang exhausted.. fuhh.. part time housekeeping la kate kan.. mane x penat.. tapi.. ape yang paling best hari ni ialah.. berjaya membaiki masakan ak.. OO YEAH~ berapa lame ak buat tu jangan cakap la.. serius lame giler.. boleh habis satu citer Lord Of The Ring ak rase.. hahaha.. nak buat macam mane.. dah tukang masak nya sorang.. tu la yang masak, tu la yang potong bawang nye, tu jugak la yang mengemas segale bende.. kalau ade yang menolong, boleh la siap cepat.. nak buat ni pun kena tunggu idea jugak.. x ade idea, memang x jadi la jawab nye.. lagi pun utensil x banyak.. so kena la buat one by one.. daripada membuat doh nye, sampai la buat sos.. penat.. tapi the result.. pergh! PERFECT!! yang terbaik dari dapur rumah ak.. hahaha.. walau pun ingredients nye nugget, sosej, telur ngan nasi tapi still I like.. hurmm, hari ni pun dah sampai penghujung, ape pulak ak nak buat esok ek.. 




alaa, comelnye.. hahaha!! 

"Failure is not the worst thing in the world. The very worst is not to try"


-Sekian, Wassalam-

No comments:

Post a Comment