Search

16 May 2011

review movie 'Kongsi'

Assalamualaikum


disebabkan kebosanan kat rumah, tepat 1200 ak keluar pergi tengok movie
planning memang nak tengok Fast and Furious 5, tapi bila sampai je kat GSC
ramai giler manusia tengah beratur.. ak ingat rabu and weekends je yang ramai..
agak terkejut seketika..
 tengok dekat skrin, Fast and Furious 5 dah full pukul 12.. aduhh.. 
cepat betul penuh nye.. nak tunggu pukul 3, malas pulak rase nye..
bawah Fast 5, KONGSI..
banyak lagi kosong nie.. bedal je la
ramai kata citer nie lawak.
ade jugak yang kata kureng citer nie..
 xpe la, asal kan dapat hilang kebosanan ak..
movie tu bagi ak 7.5/10
lawak memang terbaek arr..
dengan Shaheizy Sam (Tumulak) cakap Kelantan
Azad Jazmin (Mikail) speaking anak mami nye.. 
memang nice..
part yang paling lawak bagi ak 


Mikail: "Hang jangan dok cakap KL ngan aku lain kali, mak hang beranak kat mana?"

Boboy: Nibong Tebal (cakap utara)

HAHAHAHA!! 
starting bukan maen lagi cakap KL..
adoiyai.. sakit perut ak..
part yang kureng dalam citer nie..
action nye.. 
agak kecewa sikit arr..
ni semua my opinion lepas ak tengok citer nie.
ape yang ak rase, tu la yang ak tulis
so, jangan terima bulat2 k..
tengok dulu and then korang nilai sendiri..


"Lu Langsi, Lu Mati"

-Sekian, Wassalam-

No comments:

Post a Comment