Search

12 June 2011

terima kasih...

Assalamualaikum

penat..letih..tired.. fuhh.. dari kaki sampai la ke leher.. kejang derr.. malam2 kalau x di urut, ada yang bangun pagi menggigil kaki.. haish.. sabar2.. nie la name nye cabaran.. bile ak bagitau kat big boss, dia jawab macam ni kat ak,  "ha! baru tau macam mana susah nye bekerja nie".. huhuhu... sepanjang 1 minggu ak bekerja, baru la ak mengerti macam mana penat lelah nye mereka2 yang bergelar pekerja.. starting this week, ak dah start kerja 8 jam.. start dari 12 sampai 3, then break 2 hours.. sambung balik pkul 5 sampai 10.. pergh.. korang bayang kan berapa lama ak kena berdiri dan berjalan.. tu pasal la sebelum tidur kena urut.. kalau korang nak tau, cuti sekolah nie x boleh di jangka orang yang datang nya.. peak hour yang biasa time tengah hari.. dari 1230 sampai la 1400.. malam pulak biasa nya lepas maghrib.. tapi kalau hari2 biasa, malam x ade la sesak sangat.. kata kawan kerja ak la.. 

okay la.. enough with my working time.. sekarang ni ak nak bagitau something.. benda ni memang simple but kita selalu buat x tahu je.. bagi ak benda ni boleh la sedikit sebanyak menghilang kan penat ak.. benda yang ak nak bagitau ni ialah.. Saying 'THANK YOU'.. simple kan benda nya.. tapi tu la.. bukan semua orang buat.. kebanyakkan nya yang ak jumpa, muka mesti masam, x pun buat pandangan yang amat2 sinis.. gggrrr!!! senyum sikit x boleh ke?? adoiyai.. kami ni bukan nya saja2 lambat bersih kan meja tapi kena la abang/kakak faham.. kami ni ada du a je tangan.. lagi satu, kadang2 makanan lambat sampai.. abang/kakak jangan la marah2 kami.. kami ni x ada kena mengena kenape makanan tu lambat siap.. tu je nak bagitau.. kadang2 terasa marah jugak la.. ape yang kita dah buat, orang x appreciate.. huhuhu..

lastly, sebelum end kan post ni.. ak nak habaq sikit dekat sesiapa yang nak bekerja kat restaurant or mana2 kedai fast food.. especially lelaki.. jangan sebab kerja, korang tinggal kan solat jumaat.. 3 kali berturut turut x pergi solat jumaat dengan sengaja, pintu hati kita akan di tutup.. ingat tu.. that's all from me..


"Senyum Itu Sedekah"


p/s : thanks to my friends, Pendekar Sufy and Miss Nani, sebab tolong settle kan problem ak.. 

-Sekian, Wassalam-

No comments:

Post a Comment