Search

24 July 2011

selepas hujan, muncul lah pelangi (part 1)

Assalamualaikum



HALO2! setelah lama berehat dari menge'post' kat blog ni, ak kini kembali.. hohohoho~~ actually bukan nye berehat goyang kaki pun kat rumah.. pegi keje kat KFC.. KFC mane?? kat Alamanda je.. bukan senang kerja kat situ.. lagi2 kat Alamanda.. sesak nya.. hanya Allah yang tahu derita pekerja2 kat situ.. huhuhu.. ak kerja kat situ dalam 1 bulan setengah.. nak lama2, xlarat den.. sebabnya.. kat situ x ramai staf.. working time ak mase hujung bulan 6 memang dasyat la.. standard kat situ 8 jam.. tapi ak nye, ade 10, ade 12.. paling lama 14 jam.. gilo nye kerja.. kalah kerja kat office..  rupe mayat hidup dah ak rase.. lagi satu, setiap staff kat situ akan dapat 1 hari off day untuk setiap minggu.. ak dapat off day just dapat awal2 je.. di sebabkan short staff, ak la jadi mangsa keadaan.. 2 minggu straight kerja.. T_T sakit~~ 

okay. enough with KFC.. citer KFC dah habis, masuk citer U pulak... haaa.. ramai jugak la tanya ak dapat U mana lepas keluar result UPU hari jumaat lepas.. ak dengan riangnya selambanye menjawab UMT atau nak famous sket UM Terengganu.. bukan maen jauh lagi ak di campak.. kos nye Matematik Komputasi.. ade sape2 pernah dengar kos ni x?? ak sendiri x pernah dengar kos tu.. lepas tanya ngan uncle ak, Uncle Google, dia tunjuk la ape sebenarnye kos tu.. Matematik Kompultasi nie secara ringkas nya gabungan subjek Sains Aktuari ngan Akaun.. memang full subject math la.. ak check jugak la subjek2 yang ade dalam kos tu.. MAK AIHH!! terus ketaq lutut ak.. algebra, statistic, kalkulus.. cancel terus hajat nak g berhijrah ganu.. lepas di ceramah oleh parents, ak mengambil keputusan untuk menerima 2nd option.. nak tau 2nd option amende?? tunggguuuuu~~ 

p/s: 1st month nye gaji dah habis beli but nike.. huhuhu..

mengidam NIKE je ak ni
"Do what you can, with what you have, where you are"

-Sekian, Wassalam-

1 comment: