Search

16 October 2011

Let The Voice Do The Job

SALAM SEMUA..

This week, amat2 laa stress rase nya diriku ni.. huuu... masalah baru muncul setiap kali ak mengetahui perkara2 baru... adoiyai... letih2.. menghadapi segala bagai dugaan... cabaran... and etc...etc...etc... apakan daya, semua dugaan dan cabaran tu memang ad hikmah nya... diriku menerima dengan penuh kesabaran dan senyuman... 

Enough2!! kali ni nak cerita pasal realiti show yang paling latest ak tengok.. which is 'The Voice'.. best and terbaek laa ak boleh kata show ni... bukan macam realiti show yang biasa ak tengok... kalau sebelum ni, ak tengok mostly nyanyi nye kurang, muka je lebih... tapi this time, 'The Voice' memang fokus kat kualiti nyanyian artis2 tu.. boleh kata memang mantap laa kalau dengar suara2 peserta dalam show tu...

Javier Colon

Pemenang The Voice Season 1: Javier Colon... suara dia... pergh~~!! tabik spring 10x!! HAHAHA!!! lagu yang paling sedap dia nyanyi bagi ak time semi final.. tajuk lagu : Fix You.. artis asal yang nyanyi lagu tu Coldplay xsilap ak.. memang kalau dengar dua2 tu, lebih kurang je.. part Javier Colon ak  fullstop kan dulu, masuk pulak part sorang lagi artis finale The Voice.. 


Dia Frampton
Dia Frampton... mula2 ak tengok, dia ni xde la dasat sangat.. tapi masa time final... memang sedap laaa ak kata... tajuk lagu dia time final, Inventing Shadow.. nice one~~!!!  lagu tu masa baru2 keluar, jadi no 1 dalam chart iTunes.. 



K'la, thats all la apa yang ak nak post kali ni...yang lepas biar la ia berlalu.. jangan dikenang perkara lama, kalau x nanti jiwa merana... 

SALAM

21 September 2011

MESTECH LAAA BRO!!!

Assalamualaikum

sorry laa kawan2... terlalu-lalu-lalu-lalu lama ak dah x update blog ni..
sibuk memanjang ak sejak masuk mestech
(alasan nak kena ada..hehe..)

sekarang ak sambung belajar dah kat uniKL MESTECH..
(dah nak dekat mid sem baru nak bagitau)
nama course: Teknologi Sains Perubatan
pergh~ nama nak gempak.. hahaha
Lokasi: Kajang
Rumah: Bangi
okay laa, xde jauh mana..










next week, suda mau mid sem maa...
anatomy, nutrition dengan physiology..
cell biology lagi satu week.. 
sakit2... 














okay laa.. ak pun suda kering idea nak tulis ape lagi dah..
penuh dengan test je sekarang ni..
see u all soon laaa!!!






















01 August 2011

Ahlan Wasahlan ya Ramadhan



DENGAN INI SAYA INGIN MENGUCAPKAN

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN
YANG PENUH KEMULIAAN

JANGAN TINGGAL2 PUASA YE...




24 July 2011

selepas hujan, muncul lah pelangi (part 1)

Assalamualaikum



HALO2! setelah lama berehat dari menge'post' kat blog ni, ak kini kembali.. hohohoho~~ actually bukan nye berehat goyang kaki pun kat rumah.. pegi keje kat KFC.. KFC mane?? kat Alamanda je.. bukan senang kerja kat situ.. lagi2 kat Alamanda.. sesak nya.. hanya Allah yang tahu derita pekerja2 kat situ.. huhuhu.. ak kerja kat situ dalam 1 bulan setengah.. nak lama2, xlarat den.. sebabnya.. kat situ x ramai staf.. working time ak mase hujung bulan 6 memang dasyat la.. standard kat situ 8 jam.. tapi ak nye, ade 10, ade 12.. paling lama 14 jam.. gilo nye kerja.. kalah kerja kat office..  rupe mayat hidup dah ak rase.. lagi satu, setiap staff kat situ akan dapat 1 hari off day untuk setiap minggu.. ak dapat off day just dapat awal2 je.. di sebabkan short staff, ak la jadi mangsa keadaan.. 2 minggu straight kerja.. T_T sakit~~ 

okay. enough with KFC.. citer KFC dah habis, masuk citer U pulak... haaa.. ramai jugak la tanya ak dapat U mana lepas keluar result UPU hari jumaat lepas.. ak dengan riangnya selambanye menjawab UMT atau nak famous sket UM Terengganu.. bukan maen jauh lagi ak di campak.. kos nye Matematik Komputasi.. ade sape2 pernah dengar kos ni x?? ak sendiri x pernah dengar kos tu.. lepas tanya ngan uncle ak, Uncle Google, dia tunjuk la ape sebenarnye kos tu.. Matematik Kompultasi nie secara ringkas nya gabungan subjek Sains Aktuari ngan Akaun.. memang full subject math la.. ak check jugak la subjek2 yang ade dalam kos tu.. MAK AIHH!! terus ketaq lutut ak.. algebra, statistic, kalkulus.. cancel terus hajat nak g berhijrah ganu.. lepas di ceramah oleh parents, ak mengambil keputusan untuk menerima 2nd option.. nak tau 2nd option amende?? tunggguuuuu~~ 

p/s: 1st month nye gaji dah habis beli but nike.. huhuhu..

mengidam NIKE je ak ni
"Do what you can, with what you have, where you are"

-Sekian, Wassalam-

21 June 2011

piss off!! grrr!!

Assalamualaikum


panas la derr... pergh~~ bukan cuaca yang panas.. hati ni tengah panas.. aduyai.. bukan nak complaint ke ape tapi kena la faham.. jangan la ingat ak pergi berpesta ke, duduk rumah tidur ke.. ak pergi kerja la.. faham kan ape itu kerja.. firstly, tolong la jangan sama kan time ak sekarang dengan time ak dulu2.. x kan la ak nak bawak perangai dulu tu lagi.. come on la.. memang la time dulu boleh kejap datang kejap hilang.. tapi masing2 dah besar kan sekarang.. fikir la dulu.. bukan ak x nak pergi tapi kalau manager ak tu ayah ak sendiri boleh la mintak cuti macam tu je.. lagipun, bukan senang nak minatk cuti.. alasan nak cuti kena la kukuh..  haish... letih la ak macam ni..





nak ikut hati, memang la best tapi kena la ingat kat orang laen.. bukan semua benda yang kita nak boleh dapat macam tu je.. kadang2 kena la berkorban kalau nak kan sesuatu.. and jangan la pulak nak memaksa sampai suruh datang.. bila ak kata x boleh tu memang betul la x boleh.. bukan nya ak main2.. sape la x nak jumpa dengan orang yang dah lama x jumpa.. mesti la nak.. masalah nya, bila ak free, sorang pun x ajak g jalan.. konfem la tengah busy maksud nya tu.. ak tenang je.. tapi time2 ak busy, ade saje yang ak datang.. bila ak x dapat datang, ak balik yang kena fire.. x faham la ak.. 






dah la.. cakap banyak kang marah.. haish.. masing2 faham la sendiri.. selamat malam..


"Hidup tidak selalu nya indah kerana itulah keindahan hidup"
-Sekian, Wassalam-